عدالت با تبعیض فراهم نمی‌شود

ساخت وبلاگ

رئیس جمهور غنی در مراسم تجلیل از روز بین المللی مبارزه علیه فساد اداری:

در گذشته کانکور یک نمونۀ واضح فساد بود، ده‌ها جوان ما انتحار کردند، هزاران جوان از جهت فساد در پروسۀ کانکور ناامید شدند، معلوم‌دار قیمت این همه بی عدالتی و فساد را اولاد غریب می‌پردازد.

بیاد دارم چند سال قبل در جمع جوانان در قصر سلام خانه ریاست جمهوری با حامد کرزی رئیس جمهور وقت ملاقات داشتیم، جوان قندهاری گفت: چند روز قبل پسر خاله ام خودش را انتحار کرد دلیلش را ظلمی که توسط نیروهای خارجی بر آنان شده بود بیان کرد. حامد کرزی بدون اینکه خود کشی و انتحاری را مذمت کند و در مورد ناروایی عمل انتحار چیزی بگوید، با تایید و به تکرار می‌گفت حقش بوده حقش بوده ... در سخنرانی خود نیز حتی برای الگوی ذهنی جوانان که جمع بزرگی از جوانان در آن جلسه حاضر بود، انتحار کننده و عمل انتحار را حرام که نه مکروه هم نگفت و مذمت نکرد بلکه نقل و قول جوان قندهاری را به تکرار تایید کرد و انتحار کننده را حق بجانب دانست.
امروز رئیس جمهور غنی با تایید غیر مستقیم طرح سهمیه بندی کنکور، راه نیافتگان کنکور را ابزار آماده برای انتحار قلمداد کرد. یعنی اگر متقاضی کنکور بهر دلیلی به دانشگاه راه نیافت و در صف انتحار کنندها پیوست ملامت سیستم دانشگاه و روند برگزاری کنکور است.
البته مامورین دولت در هر بخش خصوصا پروسه‌ی کنکور، برای شفافیت سازی و رفع فساد تلاش میکنند دست‌های شان از بوسیدن، تلاش و نیات شان ستودنی است. اما سوال این است که آیا همه راه‌های دیگر مسدود و تنها سهمیه بندی کنکور راه نجات است؟ در حالیکه سهمیه بندی علم امید دانش آموز را به نا امیدی مبدل کرده عشق، علاقه و انگیزه تحصیل را کاهش میدهد.
بنظر می‌رسد راه اساسی نجات ایجاد انگیزه برای اولاد وطن، فراهم‌آوری زمینه تحصیل و رفع تبعیض و تعصبات منفی است. انگیزه برای تحصیل زمانی ایجاد میشود که امنیت داشته باشیم بازار کار تعریف شده و فرصت‌های کاری موجود باشد. با تاسف که در ۱۷ سال گذشته چه فرصت‌های طلایی را از دست دادیم، اگر از منابع موجود استفاده بهینه صورت گرفته بود و اگر دلسوزانه برای محرومان کار شده بود حالا در دانشگاه‌های ما به صدها سیت‌ خالی موجود بود و جوانان ما با فراغت از مکتب بدون دغدغه و اضطراب آزمون کنکور، وارد دانشگاه می‌شد. امروز آزمون کنکور و انتخاب رشته تحصیلی بزرگترین دغدغه دانش‌آموزان است دانش آموز افغانستان ۱۲سال را با اضطراب کنکور و ورود به رشته‌ی تحصیلی دلخواه می‌خوابد و با اضطراب بیدار می‌شود تمام دوران مکتب را با این اضطراب به سر می‌برد. اگر واقعا دلسوزی دارید و به فکر محرومان هستید زمینه را طوری مساعد کنید که دیگر در دل هیچ فرزند این سرزمین اضطراب محروم شدن از تحصیل وجود نداشته باشد.

محمد اسحاق مطهری 

۱۳۹۷/۹/۱۶

بندر چابهار مصئون‌ترین و با اهمیت‌ترین مسیر مبادلات کالای افغانستان و هند...
ما را در سایت بندر چابهار مصئون‌ترین و با اهمیت‌ترین مسیر مبادلات کالای افغانستان و هند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mothahary بازدید : 109 تاريخ : دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت: 9:36